Мила бабо, среќен 8-ми Март (виц)

Внукот ѝ го честита 8-ми Март на бабата:
– Мила бабо, среќен 8-ми Март…
Детето се замислува, а бабата му помага:
– И посакуваш?
– И посакувам мекици со сирење и торта со бисквити!