Милијардер од Јапонија бара девојка која ќе му прави друштво на 6-дневниот лет околу Месечината

Јапонски милијардер бара девојка „која сака светски мир“ да му се придружи на патувањето околу Месечината во 2023 година. Јусаку Маезава (44) е во потрага по нова љубов на возраст над 20 години за да му се придружи на авантура надвор од овој свет што ќе биде предмет на нов документарен филм.

Среќната дама мора да биде „заинтересирана да оди во вселената и да може да учествува во подготовките за тоа“.

Маезава, која го продаде својот онлајн бизнис „Зозо Инк“ на „SoftBank Group Corp“, бара жена за шоуто кое ќе биде прикажано на услугата за стриминг „AbemaTV“. Претприемачот признал дека „чувствата на осаменост и празнина“ полека почнуваат да „се зголемуваат“.

Маезава додава: „Сакам да најдам партнер за цел живот. Со тој иден мој партнер, сакам да ја викнам нашата љубов и светскиот мир од вселената“.

Бизнисменот треба да лета околу Месечината во 2023 година како прв приватен патник со „SpaceX“ на Илон Маск. Маезава, која неодамна се раздели од актерката Ајаме Горики (27), се надева дека ќе земе со себе и уметници за да ги инспирира за проектот кој го нарекува „Драга Месечина“.