Мис Англија се врати на својата работа како лекар за да помогне во борбата со коронавирусот

Мис Англија 2019 престана да спроведува добротворни работи во странство и се врати во Велика Британија да работи како лекар, помагајќи им на NHS за време на тековната пандемија.

Баша Мукерје се одмори од својата работа како помлад доктор да патува низ светот правејќи хуманитарна работа како амбасадор за неколку добротворни цели – одговорност која ја доби откако беше крунисана за Мис Англија минатата година.

Додека Баша требаше да ја извршува својата добротворна работа до август, таа сега одлучи да го скрати патувањето и да се врати дома за да работи на фронтот со други медицински професионалци за време на тековната здравствена криза.

24-годишната добила пораки од нејзините колеги во болницата „Пилгим“ во Бостон, Линколншир, додека таа била во Индија објаснувајќи ѝ дека ситуацијата во Велика Британија се влошува. Потоа таа се јавила во болницата за да им каже дека сака да се врати на работа.

Баша вели дека е „погрешно“ да ја носи својата круна на Мис Англија, дури и за добротворни работи, знаејќи дека нејзините колеги дома поминуваат низ најтешкиот период.