Мистериозна жена откриена на хрватскиот остров не знае која е и како стигнала таму

Полицијата која откри крвава и помодрена жена во Хрватска, не може да ја идентификува, бидејќи таа не се сеќава на нејзиното име.

Властите останаа збунети откако жената, за која се претпоставува дека има 60-тина години, ја забележал рибар додека била на остри карпи на островот Крк.

Жената претрпела бројни исеченици на лицето и ги известила властите дека нема поим како стигнала таму.

Неверојатно, но жената преживеала неколку ноќи во област каде што познато е дека мечки шетаат наоколу, откриваат локалните жители.

Жител кој живее на островот, изјави:

„Чудно е што таа воопшто стигнала во областа. Тоа е крајно непристапен дел од заливот со ужасно остри карпи што буквално како жилети ви ја сечат гумата на чевлите. Нема животни освен можеби диви свињи или мечки кои знаат да пливаат до тука во потрага по храна, но ова е реткост бидејќи нема храна, нема ништо“.

„Жена на таа возраст сигурно не може да плива на таа далечина, и треба исклучителна сила“, додава тој.

Засега националноста на жената не е потврдена бидејќи кај неа не се најдени пасош, документи или телефон, иако се вели дека „совршено зборува англиски“.

По нејзиното спасување, сега е во болница каде ѝ е укажана лекарска помош.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.