Младиот човек кој сакал да отиде пред старците во редот (виц)

На една продавница за овојше и зеленчук во нашата населба ставија знак:
„Од 8 до 10:30 ќе служиме само муштерии постари од 65 години“
Наредното утро, во 8 часот сабајле, огромна редица баби и дедовци чека пред продавницата. Кога наеднаш еден забрзан млад човек пробува да помине најнапред во редот. Една баба веднаш го удира со бастунот по главата, од што за малку ќе се онесвестеше. Но, и покрај тоа, тој пак се обиде да отиде напред, но тогаш сите баби и дедовци му скокнаа и го „послаа“ на земја. Си доби и неколку клоци во ребрата. Младиот човек стана се истресе и оддалечувајќи се од редицата им рече:
– Знаете ли што, денес нема да отворам!!!