Многу е позабавно кога во друштвото има еден екстремно глуп другар што ништо не знае

Елементарна работа е дека ако го допреш јазикот до мразот ќе да ти се залепи и нема да можеш да го одлепиш.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.