„Мојот пријател секој ден се маскира за да го забавува соседството, додека го шета кучето“

Откако сите мора да во своите домови поради коронавирусот и социјалното дистанцирање секоја насмевка и несекојдневна комична ситуација е добредојдена за да ни го крене расположението. Толку така размислува и поранешен маринец од Вејмут, Англија, кој ги шета своите кучиња во интересни костими и го забавува целото соседство.

Џек, пријателот на маринецот кој е познат само по иницијалите С.Ј, ги објавил фотографиите од неговиот креативен пријател. Луѓето биле воодушевени од позитивната енергија која што С.Ј решил да ја разбуди кај луѓето во овие тешки времиња. Секоја позитивна мисла е важна во вакви времиња.