Моментот кој цело друштво го чекаше: Отворањето на огромното шампањско на Нова Година

А ќе го отвора, кој друг ако не најтрезниот од сите… ова најнесмасниот де.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.