Монах од Мјанмар го претворил манастирот во засолниште за змии

Пред пет години, монахот Вилата започнал да вдомува змии во манастирот Сеикта Тука Тету во раздвижениот трговски град Јангон. 69-годишниот монах помага да се спасат десетици змии, од питони до кобри, кои инаку би можеле да бидат убиени или да завршат на црниот пазар.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.