Монструозна кукла покажува како ќе изгледаат гејмерите за 20 години

Создадена е прилично грда кукла за да се демонстрира како ќе изгледаат „страсните гејмери“ за 20 години.

Студијата за ефектите од гејмингот врз човечкото тело е спроведена од страна на OnlineCasino.ca, кои ја создадоа куклата по име Мајкл врз основа на нивните истражувања.

Според истражувањето, просечниот гејмер поминува околу шест часа неделно на Интернет, што претставува зголемување од 19,3% од минатата година. Откриено е дека гејмерите во Велика Британија играат најмногу, со просечно поминато време на игри 7,15 часа неделно.

Од лишување од сон и недостаток на витамин Д до егзема предизвикана од стрес и лошо држење на телото, „идниот гејмер“ не изгледа премногу здрав. Мајкл може да се пофали со вдлабнатина во черепот, крвавите очи, искривен грб и плускавци на прстите и ова се само неколку од неговите одлики. Во суштина, вие не би сакале да изгледате како Мајкл.

Зависноста од игри сега е препознаена од Светската здравствена организација (СЗО) како оригинална состојба на менталното здравје, а минатиот октомври NHS Англија постави долгорочен план за да им помогне на децата и младите возрасни, особено со зависностите од игри и ја отворија првата специјализирана клиника во земјата .