Морничави фотографии покажуваат како изгледа фестивалот на змии во Тексас

Ужасни фотографии покажуваат како се обезглавуваат ѕвечарки, се лупат и се јадат на фестивал во Тексас. По 63-ти пат се одржа фестивалот на кој се измира и „Мис шармер на змии“. Тој се одржал откако минатата недела државата ги укина скоро сите ограничувања за Ковид-19.

Годишно се собираат околу два и пол тони западни дијамантски ѕвечарки за фестивалот, основан во 1958 година, како начин да се контролира нивниот број. Потребни се четири лица да ги задржат најголемите влекачи на масата за да можат да бидат измерени за најголемата змија.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.