Морничаво опасна ситуација им се случи на група алпинисти на планина висока 7027 метри

Спантик е планина висока 7027 метри во Пакистан. Алпинистите си поставиле камп за да одморат пред да го освојат врвот. За среќа, ниту еден од алпинистите не беше повреден, но вакви случки те тераат да размислиш уште еднаш за работите и евентуално да се откажеш од вакви слични авантури.