Можете ли да ја решите загатката со која Илон Маск отпуштал вработени во „SpaceX“ и „Tesla“

Во 2004 година, компаниите на Илон Маск почнале да трпат загуби. Тој сфатил дека проблемот е во неговите вработени и лично направил кратко интервју од по половина минута со секој од нив, а единственото прашање му била оваа загатка.

Ако вработениот дал погрешен одговор, тогаш тој веднаш бил отпуштен од работа. По чистење на персоналот, работите во „Спејсхкс“ и „Тесла“ излегоа по угорницата.

Тестирајте се, дали би можеле да работите во SpaceX или Tesla.