Му пукнала гума пред лудница (виц)

На еден човек му пука гума пред лудница. Ја вади резервната да ја замени, кога наеднаш сите 4 навртки му паѓаат во блиската шахта. Почнува да мисли, да се туфка, да врти околу автомобилот. Еден луд го гледа од прозорецот цело време и на крај му вели:
– Брат, земи по една навтрка од другите тркала, така со по 3 навртки ќе можеш да си отидеш до дома.
Возачот зачудено прашува:
– Еј, како ти текна на ова?
– Брат, ние тука сме луди, а не глупи!