Му се јавил на професорот за да му се заблагодари (виц)

„Ало професоре… здраво. Јас сум ваш бивш студент. Сакав да ви се заблагодарам што 5 пати ме туркавте на испитот додека не ги научам интегралите. Денес прв пат ми се случи да ми помогнат во животот. Клучевите ми паднаа во една шахта и си ги извадив со помош на една жица во форма на интеграл.“