Мудра мисла од Пауло Коељо (виц)

Пауло Коељо:
Научи да кажуваш НЕ на сѐ она коешто ти причинува болка!
Бившиот:
– Сакаш ли пак да бидеме заедно?
Јас:
– НЕ гледам зошто НЕ!