Најдобриот пријател е тука да те опомени кога ќе забегаш со правење глупости

Девојката не сфаќаше дека тоа што го прави е прилично глупа работа, па другарчето ѝ го дотера умот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.