Најзагрозени племиња во светот: Портрети од целиот свет ја доловуваат убавината и духот на домородните луѓе чии начини на живот се изложени на ризик

Серија прекрасни портрети на домородните племиња низ целиот свет е објавена од страна на еден британски фотограф за да ги истакне заканите со кои се соочуваат во современиот свет. Myими Нелсон (52) ја доловува суровата, природна убавина на племињата украсени во традиционален фустани, многумина со детална боја на лице и извонредни шари.

Нелсон за овој проект патувал низ Кенија, Еквадор, Тајланд, Судан, Кина и Папуа Нова Гвинеја. Тој вели: „Мислам дека е неверојатно колку може да се приближите до луѓето без да разговарате со нив. Ние зборуваме на различни јазици, но се чини дека не е важно. Сите сме исти.“

Племето Запотек во Мексико, датира од 2.500 п.н.е

Племето на островот Маркас на Северна Француска Полинезија

Племето Хули во Папуа Нова Гвинеја

Племето Хули Вигман во Папуа Нова Гвинеја

Племе Чичимека Јоназ во Мексико

Казахстанско племе во Монголија

Племе Мир во Индија

Племе Лонгхорн Миао во Кина

Племе Водабе во Чад

Племе Садхус во Индија

Племе Барди во Австралија

Племе Лангде Миао во Кина

Кинески племе Бијаша Миао во провинцијата Гуијанг

Племе Керос во Перу

Племе Корафе во Папуа Нова Гвинеја

Будистичкото племе Шархоп во Бутан

Племето Оахака во Мексико