На дечкото не му е лесно, ама кога ќе помисли на можната награда, добива сила

И на крај ќе му рече „Не сакам да си го расипеме другарството“.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.