На дедото ептен му се погоди музиката, го врати во младоста… Гарант и во младоста бил ваков!

Не е важна бројката на годините, сѐ додека имаш младешки дух, но само ако не си уморен. Барем се одмори малку и докажа дека гласната музика не е никаква пречка, ако ги извадиш слушните апаратчиња.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.