На дедото не му е јасно како се забавува денешната младина

Во негово време ако некоја девојка не можеше да седи, се знаеше од што е, а не вака :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.