На девојчето не му се допаднал многу подарокот што му го донел Дедо Мраз, па реши да се одмезди

Мора еднаш засекогаш да се научи дека треба да носи барбики а не книги :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.