На домашната принцеза готвењето не ѝ оди баш најдобро, а не може да се пофали ни со начитаноста

Секој знае дека запалено масло не се гасне со вода. За среќа катастрофата не стана поголема.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.