На италијанските возачи им пукна филмот од борците против климатските промени

Тоа што на обичните луѓе ќе им го уништиш денот блокирајќи го патот не личи дека ќе помогне во глобалната битка која што треба да ја води човештвото. Да погледнеме што се случи во непосредна близина на Рим, кога група активисти сакаше да ја подигне свеста за проблемот. Наместо тоа, возачите ги подигнаа нив 🙂.