На мајсторот му го заменија чеканот

Шега која не смее да ја види сопственикот, затоа што некој ќе лета од работа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.