На мажот му се родил син (виц)

Маж ги чести колегите на работа со чоколадни бонбони.
– Што има ново, кој е поводот?
– Ми се роди син.
– Честито! Браво! А како е жена ти?
– Па добра е сега за сега… Уште не сум ѝ кажал.