На оваа мајка ѝ кажале дека стомакот ѝ е „гаден“, но таа докажа колку навистина се убави женските тела

„Како можеш да биде самоуверена и да се облекуваш секси кога изгледаш така? Едноставно вежбај и погрижи се за тој неред од твоето тело.“ Овие зборови ѝ ги кажале на Кристин откако таа споделила фотографија од нејзиното постпартално тело. Како и многу жени, Кристин почувствувала потреба да ја намали тежината за да се чувствува убава. Како и на многу мајки кои штотуку се породиле, и на Кристин му било кажано дека треба да го „врати“ телото што го имала пред да забремени. Кристин смета дека е важно за секоја жена да разбере дека нејзиното тело секогаш ќе биде доволно.

„Сите тела се добри тела“

Растејќи, Кристин гледала како само некои жени со одредена големина и вид на тело се појавуваат на насловните телевизии и списанија.

На училиште, таа станала „смешната пријателка“, бидејќи се чувствувала дека со изгледот, мора да стори повеќе за да биде околу нејзините убави пријатели. Таа честопати плачела и се трудела да ги намали килограмите и да се направи попривлечна.

„Не може да се измери убавината“

Откако го родила својот прв син, Бенџамин, Кристин почнала да чита многу статии за тоа како да си го врати старото тело. Таа била исполнета со негативната стигма на женското тело, па реши да сподели како изгледа нејзиното вистинско постпартално тело.

За жал, таа доби реакција од некои луѓе. Една дури отиде дотаму што го нарече нејзиното тело „гадно“ пред да „дели совети“ да си го врати старото тело. Понекогаш е тешко да не се верува на штетни зборови како овие. Но, Кристин сега знае дека убавината не може да се мери со тоа како изгледа нејзиното тело и повеќе нема да биде замолчена од таквата негативност.

„Моето тело беше дом за моите синови“

Стрии, лузни и други драстични промени на телото како резултат на бременоста може да бидат тешки за секоја мајка. Но, Кристин знаеше колку е среќна да и се даде шанса да го доживее ова чудо затоа што не секоја жена е во состојба да зачне. Таа вели: „За секоја мајка која има белези и лузни и посакува да ги нема, има 10 кои би убиле за да ги имаат“.

Затоа, Кристина остави неколку моќни пораки до жени на кои секогаш им беше кажувано дека не се доволни, кои постојано сакаат делови од нивните тела да заминат, а кои никогаш не се гледаат себеси како убави – на нејзиниот Инстаграм. „Вашата вредност не се дефинира според вашиот изглед“, „Изборете се за себе, дајте им важност на вашите тела.“ и на крај, „Одобрете се самите себе.“