На синот не му е интересно велигденското зајаче на батерии, но затоа таткото се згази од смеење и навистина е смешно!

Малиот се изнервира и го фрли плишаното зајаче, за на овој другиот да му се наместат коцките.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.