Надрената девојка сака да им објасани нешто на досадните мажи кои постојано ја прашуваат дали ѝ се вистински

„Дали мислите дека ако имав толку многу пари за силиконски гради, немаше да почнам од мојот зaдник?“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.