Најдоброто од Вевчанскиот карневал: Дефиле на хумор и сатира без кое Македонија не може

Годините покажаа дека Вевчанскиот карневал е вистинскиот момент кога македонскиот народ покажува какви маски се носеле во текот на годината. Карневалот е момент кога можеме да се пошегуваме на своја сметка и барем малку да се насмееме на бизарните работи кои ни се случуваат во државата. Вевчани повторно се надмина себе со маските, но еве неколку кои најмногу ни се допаднаа:

Универзален сертификат

Св. Василиј

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.