Најубавата „дива“ плажа во Австралија, која што луѓето неодамна ја открија

Надвор од престижната патека Данска, 442 километри јужно од Перт, Западна Австралија, Водопадната плажа е мирна оаза каде чистиот бел песок се среќава со пенлива тиркизна вода.

Плажата го добила името по водопад што тече низ густи грмушки и се истура по карпите врз песок – но само во зима. Луѓето сега почнаа почесто да ја посетуваат плажата, поради рестикциите во земјата.