Најубавиот поглед во Рио де Жанеиро

Статуата на Исус Христос е скулптура која се наоѓа на ридот Корковадо покрај Рио де Жанеиро во Бразил. Статуата се наоѓа на 709 метри надморска височина и е висока 38 метри, што значи дека од неа го гледате градот од 740-тина метри. Еве како изгледа тоа.