Нам ни беа потребни 45 секунди да ги најдеме 17-те грешки на оваа слика. Обидете се да го срушите нашиот рекорд.

Мозокот сочинува само 2% од телесната тежина на човекот, но троши 20% од енергијата дневно произведена од телото. Не е ни чудо што менталните вежби се нарекуваат и фитнес за мозокот. На пример, професионалните шахисти можат да согорат до 6.000 калории на ден, само што седат пред таблата. Одлучивме дека тренингот за умот не треба да биде потценет и специјално подготвивме задача што ќе трае не повеќе од една минута.

На оваа ислустрација има сокриено 17 грешки. Нам ни беа потребни 45 секунди да ги пронајдеме сите. Обидете сеи вие да го сторите истото.

 1. Се чини дека една од готвачите се туширал.
 2. Дали сече добро лажицата?
 3. Нема глави од риба во менито за десерт?
 4. Тешко дека има телевизор во фрижидер.
 5. Чудно е што катедралата Свети Василиј се наоѓа среде пустина.
 6. Ако веќе е вечер, зошто е толку светло надвор?
 7. Чудни плодови има оваа бреза
 8. Што лета на небото? Дефинитивно не е авион.
 9. Колку необичен крем за тортата.
 10. Ако слушате музика на далечинскиот управувач, што правите со плеерот?
 11. Цветот на прозорецот е доста погоден за декор.
 12. Постерот е за обожаватели на два филма.
 13. Дали некој има роденден на 30-ти февруари?
 14. Зимите станаа претерано топли. Зошто е февруари толку зелен?
 15. Кој ја постави температурата на -10?
 16. Готвач, проверете го списокот со јадења за денес.
 17. И вреди да се постават неколку прашања до снабдувачот на леб.

Споделете ги вашите резултати во коментарите, се прашуваме кој го постави рекордот?