Наместо да го однесе на отпад стариот Понтијак, овој Американец си го претворил во магнет за девојки (15 слики)

Жител на Соединетите Американски Држави сфатил дека повеќе не сака да го вози својот стар Понтијак ГТО, а отсекогаш сонувал да има Ламборгини Авентадор. Сепак, тоа е многу скап автомобил, па затоа тој ја презел работата во свои раце.

Огромен број делови од каросеријата направил со свои раце, нов ентериер кој навистина наликува на оригиналот, многу време и еве го резултатот – автомобил, кој оддалеку никој не може да го разликува од Ламборгини Авентадор.

Вака изгледал оригиналниот автомобил:

А еве го резултатот: