НАСА создаде неверојатно 4K видео за да може да го искусите пејзажот на Марс одблизу

Навистина зачудувачки снимки, создадени со роботски ровери на НАСА, открија како би било да се шетате по површината на Марс. Неверојатниот клип со резолуција од 4K покажува панорамски поглед на површината на Црвената планета, од дини од песоци до остри карпи. Видеото е создадено со помош на дигитални фотографии снимени од три ровери на НАСА.

Како што продолжува видеото, објаснува дека тимот на НАСА му дал име на секое делче од околината. Прикажаните локации се именувани како Кејп Верде, Санта Марија Кратер, Барнс Клиф и Влезот во долината Маратон.