Наставникот на годината им прави на учениците експеримент со оган

Поголемиот дел од наставниците се досадни и монотоно зборуваат за работи кои никого не го интересираат, но не и овој германски господин. Тој разбира дека лекцијата е повозбудлива ако на крајот на часот не си сигурен дали сѐ уште имаш веѓи :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.