Навивачот има голем проблем со страната на знамето, односно со логиката

Кога виде дека камерата го снима него, побрза да го покаже знамето, но никако да ја погоди правилната страна.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.