Навивачите со тимска работа ја спасија мачката од сигурно губење барем на еден живот

Животот на мачката висеше на конец, буквално. За среќа, навивачите беа подготвени за тимска работа.

Во саботата на 11 септември, рагби тимот на Мајами се соочи со тимот на Апалачија. Сепак, погледите на навивачите беа одвлечени од играта бидејќи мачката се најде во опасна ситуација на горната палуба на оградата на стадионот Хард Рок.

За среќа, навивачите реагираа брзо и ја спасија мачката со помош на знаме.

 

 

Мачката, иако веројатно била преплашена, не покажала знаци на повреда. „Среќни сме што поради природата на навивачите во секциите 107, 110 и 208, мачката безбедно слета по страшниот пад.

„Ѝ посакуваме се`  најдобро во преостанатите осум животи “, објавија од стадионот.