Не е лесен животот во студентски дом, затоа што си под ист покрив со група неизживеани млади луѓе

Кој живеел во Стив, Кузман или Гоце, знае!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.