Не ми е јасно зошто некој мрази мигранти (виц)

Не ми е јасно зошто луѓето ги мразат мигрантите. Моите комшии се Македонци. Поголемиот дел од децата во локалното училиште се Македонци. Во сите продавници и ресторани работат Македонци. Супер е тука во Австрија.