Не можеш на секоја мајка да ѝ правиш вакви финти со мајонез!

Особено не ако е нервозна од нешто друго.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.