Не, не! Тоа е баба ми!

Кога некој од твоите другари толку многу ќе се натреска… Насмевката на лицето на бабата = БЕСЦЕНЕТО!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.