„Не сакаш да носиш маска а? Сега ќе видиш!“ Полицаецот презеде брутални мерки против момчето коешто не сакаше да носи маска

Носењето маска е задолжително во Белгија, но како кај нас, само во затворени простории, а на отворено треба да се носи само доколку не може да се обезбеди дистанца од 2 метри, што значи само во гужва. И како што обично бива, полицаецот ќе бил санкциониран ако се утврдело дека употребил претерана сила. Што има тука да се утврдува?