Не спијте на работа ако имате будали колеги!

Ако вие имате доволно слободно време да спиете, значи и колегите имаат доволно слободно време да ви измислат некоја далавера.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.