Некои возачи едноставно не користат огледала и мислат дека само трепкачот е доволен

Едно од најважните правила во сообраќајот, кое никогаш не смее да се игнорира е пред да поминеш преку белата линија, да погледнеш на огледалото, за да видиш дали лентата во која сакаш да одиш е слободна.