Некој го дизајнирал овој бизарен шлем за заштита од коронавирус и луѓето се збунети

Од почетокот на оваа година, нашата секојдневна проверка на „телефон, паричник, клучеви“ сега вклучува уште една ставка – маска за лице. Задолжителни во голем дел од светот, маските за лице станаа нешто… обично, зарем не? Но, бидејќи иднината е тука, можете да ја отфрлите вашата обична стара и неинспиративна маска за лице за нешто малку дистописко.

Ако сте фан на sci-fi или сте заинтересирани за да изгледате како некој кој само што излегол од вселенското летало, овие „астронаутски шлемови“ се одлични за вас.

„Микроклимата“ има и вграден систем за вентилација кој користи вентилатори со голема моќност за влечење воздух низ филтрите во маската. Компанијата ветува живот „свеж и без магла“ за носителите на кацигите, кои треба да платат 199 долари за удобноста.

На веб-страницата „Микроклима ер“ се вели и дека има девет американски апликации за патенти кои ја штитат новата кацига, вклучувајќи го и неговиот дизајн на проток на воздух и филтерот што може да се пере. Компанијата исто така истакнува дека „работи добро со AirPods“.