Нервозен маж крај реката (виц)

Еден маж трча по брегот на реката и вика на цел глас:
– Леле ку*во гнасна… Само да те фатам пак!!!
Рибарите вознемирени:
– Полека бе човек, што се случи? Ќе ни ја исплашиш рибата. Зошто викаш така?
– Зошто… затоа што уловив златна рипка. Си посакав да имам Ферари. Си одам дома и гледам Ферарито паркирано пред куќата, а внатре на масичката во дневната документите… За лизинг… Ку*ва гнасна!