Нервозен пациент под сомнение за коронавирус намерно им кашла на докторите во болницата во кинескиот град Ксиаоган

Во Кина, многу луѓе се на работ на нервите поради огромната опасност што им виси над главите. Коронавирусот продолжува да се шири и да ги инфицира луѓето. Поради ваквата напнатост, некои луѓе прават подли постапки.

Овој човек од кинескиот град Ксиаоган се разболел по патувањето во Вухан. Враќајќи се во родниот град, тој побрал помош од лекарите, бидејќи имал треска и кашлица. Неговите симптоми не исчезнале во рок од 4 дена и во болницата му била препишана програма на лекување. Но, за жал, Кинезот не се чувствувал подобро. Тој се вратил во болница и се обидел да добие уште еден рецепт, но лекарите му рекле дека лекот завршил.

Како што се гледа на видеото, мажот не можеше да ги возврати своите емоции и почна намерно да кашла кон докторите.

Како резултат на тоа, нивните работни места морало да бидат дезинфицирани. За среќа, тој не бил заразен со коронавирус. Тој имал обична настинка. Полицијата го пронашла човекот и тој ќе биде соодветно казнет.