Неверојатниот момент во кој мајка го спаси животот на птица, која изела отровна жаба

Табета Клеман се вознемирила кога нејзината ќерка ѝ кажала дека во дворот има птица која умира. Жената од северниот брег на Нов Јужен Велс веднаш се упатила за да види како момче да помогне.

Таа забележала дека ноќната птица од видот Podargus strigoides полека го губи животот и инстинктивно решила да ѝ даде вештачко дишење. Таа ја извадила отровната жаба од грлото на птицата и станала херој на денот со спасување на реткото суштество.