Неверојатниот момент во кој маж повторно чекори по 13 години, откако му бил дијагностициран рак на ‘рбетот на 11 години и поминал низ 50 операции

Еден човек кој поминал 13 години во инвалидска количка, успеа да ги направи првите чекори откако им се спротивстави на лекарите кои се сомневаа дека ќе може повторно да оди. Во срцезатоплувачкото видео Лиам Критхет (24) од Скарборо се гледа како шета по плажа, само со помош на едноставни помагала.

На Лиам му бил дијагностициран карцином на ‘рбетот на возраст од 11 години и имал метални шипки ставени во грбот, а’ рбетот се споил пред туморот да започне да расте во јануари 2018 година. И покрај тоа што бил врзан со инвалидска количка во текот на своите училишни денови и минал низ 50 операции, Лиам сега повторно започнал да оди по интензивна физиотерапија.

Сега се надева дека ќе собере 15.000 евра за да продолжи со своите приватни сесии за физиотерапија и да оди без помагала. Лиам сподели видеа од неговиот напредок, покажувајќи му како го подобрува своето одење. Тој вели дека најневеројатниот момент му бил кога се вратил дома од плажата и сфатил дека во патиките и чорапите има песок.